A koronavírus miatt elmarad a 2020-as áprilisi Könyvfesztivál!

2020/03/11. - írta: Rácz Stefán Tibor

Eddig csak sejteni lehetett, most viszont már biztosan tudjuk, elmarad a koronavírus miatt elmarad az áprilisi Könyvfesztivál. Ezt erősítette meg az Animus Kiadó pár perce-

Nagy eséllyel ez érinteni fogja majd a közelgő megjelenéseket is, könyvekben szegényebb tavaszra számíthatunk, legalábbis a Fumax Kiadó már célzott rá ebben a blogposztjában, és vélhetően más kiadónál is lesz hasonló lépés, hiszen a kiadók az eladásokból élnek, és a Könyvfesztiválon rengeteg ember vásárol könyvet.

És hogy meglesz-e tartva később a Könyvfesztivál? Három nappal ezelőtt Gál Katalin a Litera portálnak nyilatkozott erről, nem tudni, hogy azóta változott-e az álláspont.

Most ott tartunk, hogy jön a következő nagy esemény, a június 4-én kezdődő könyvhét. Az egy szabadtéri rendezvény, amely újra a Vörösmarty téren lesz, úgy néz ki, jól elférünk, terebélyesedhetünk minden irányban. Arra gondoltunk – neked mondom először –, hogy a kettő öszvérét lehetne létrehozni, hogy ne menjen kárba semmi, mert közel 200 könyv jelenik meg a fesztiválra, ami nagyon sok. A könyvfesztiválra fordított könyvekkel készülnek a kiadók, az ünnepi könyvhét meg magyar szerzők ünnepe, azon gondolkodunk, ha előállna a helyzet, hogyan lehetne a kettőből egy nagy könyvfiesztát rendezni, összehozni ezeket, ami a Belváros elfoglalását jelentené több színpaddal, nagy eseményekkel.

Update: a Könyvfesztivál hivatalos oldalán ez az álláspont szerepel, amiben megerősítik, hogy későbbi időpontban meg szeretnék tartani a Könyvfesztivált.

A magyar kormány mai ülésén veszélyhelyzetet rendelt el a COVID-19 koronavírus miatt, és ma kezdődő hatállyal megtiltotta a száz főnél nagyobb látogatottságú beltéri és 500 főnél nagyobb látogatottságú kültéri rendezvényeket. Figyelembe véve a kormány határozatát, a lakosság érdekeit, a közegészségügyi szempontokat, sajnálattal közöljük, hogy a 2020. április 23–26-ig tervezett 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált elhalasztjuk, a rendezvény előkészületeit felfüggesztjük. A következő napokban részletes tájékoztatást küldünk minden kiállítónknak a Könyvfesztivál új időpontjáról. Köszönjük a megértést és az együttműködést!

Zárószóként annyit tennék hozzá, nagyon sajnálom a Könyvfesztivál elmaradását, de jelen esetben ez tűnik a helyes lépésnek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://media-proba.blog.hu/api/trackback/id/tr815640550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása